1. Новини
  2. Новини та події
  3. Новини
  4. ФІТАТ БІЛЬШЕ НЕ СТРАШНИЙ

ФІТАТ БІЛЬШЕ НЕ СТРАШНИЙ

ФІТАТ БІЛЬШЕ НЕ СТРАШНИЙ

Екзогенна фітаза є найпоширенішим ферментом у годівлі нежуйних. Перша у світі комерційна фітаза – Натуфос, що здатна розчеплювати фітат, була представлена в Голландії 1991 року.

На сьогодні глобальний ринок фітаз оцінюється майже в 350 млн доларів. У 2020 році може досягти понад 500 млн доларів.

На відміну від багатьох інших ферментів у годівлі моногастричних ефективність і доцільність фітази в раціонах є доведеною і незаперечною. Тисячі наукових публікацій підтверджують високу ефективність цього ензиму за різного складу раціону, бо велика частинам фосфору практично у всіх рослинних компонентах корму перебуває у формі фітату ( інтернаціональне скорочення Ins6).

ФІТАТ – ЯК АНТИПОЖИВНА РЕЧОВИНА

Фітат ( сіль фітинової кислоти) є основною формою зберігання фосфору в насінні і є у всіх клітинах рослин. Він нагромаджується під час зростання до моменту дозрівання насіння й становить 60-80% загального вмісту фосфору в злакових, бобових і олійних культурах. За потреби рослини здатні за допомогою рослинних фітаз вивільняти пов'язаний фітатом фосфор і використовувати його для потреб метаболізму. Фітатний фосфор засвоюється в організмі свиней і птиці тільки частково ( через відсутність достатньої кількості ендогенної фітази).

Якоюсь мірою фітат веде до «голоду» свиней і птиці, бо зв’язує важливі поживні речовини та знижує їх засвоєнність. Однак це можна досить легко усунути за допомогою екзогенної фітази, що дозволяє сучасним високопродуктивним бройлерам і свиням повністю реалізовувати їх величезний генетичний потенціал.

За більш детальною інформацією та консультацією звертайтесь до менеджера або за телефоном +38(067) 364-08-04 – ми підберемо рішення відповідно до Вашого випадку, проконсультуємо та будемо супроводжувати на всіх етапах!